در برخی مواقع لازم است یک ساب دامنه در یک هاست به هاست دیگری متصل شود ، برای مثال اتصال هاست دانلود به هاست اصلی و یا اتصال انجمن یا هر قسمت دیگری از سایت که می خواهید به هاست دیگری به غیر ازآی پی هاست اصلی متصل کنید ، در این موارد می توانید از A Record استفاده کنید ، برای ایجاد A Record وارد کنترل پنل سی پنل هاست خود شوید سپس از بخش Domain بر روی Zone Editor کلیک کنید:
در اینجا دو را داریم
راه اول :
در این قسمت با توجه به نام دامنه خود بر روی a Record کلیک کنید .
در بخش Add an A Record:
1. در این قسمت سابدومین خود را وارد می کنید .
2. در این قسمت آی پی (هاست دانلود یا هاست دیگری که می خواهید به سابدومین خود وصل شود) را وارد می کنید .
3. با کلیک روی Add An A Record سابدمین شما روی آی پی مورد نظر تنظیم می شود.
برای ست شدن آی پی روی ساب دامین شما ممکن است چند ساعت زمان ببرد تا کامل در همه ISP ها ست شود .
راه دوم : ( پیشرفته )
خب در راه اول شما به راحتی بدون هیچ کار خاصی A رکورد را ایجاد می کنید . اما ممکن است شما قبلاً A رکورد را ایجاد کرده باشید و فقط بخواهید آی پی آن را تغییر دهید یا تنظیمات TTL را تغییر دهید . برای این کار در قسمت Zone Editor با توجه به نام دامنه خود بر روی Manage کلیک می کنید .
در این جا تمام تنظیمات DNS دامنه شما موجود هست:
اگر A کورد قبلاً ایجاد کرده باشید می توانید با کلیک روی Edit آن را ویرایش کنید .
در این قسمت می توانید آی پی را ویرایش کنید TTL را تغییر دهید و سپس ذخیره کنید .
برای افزدون A رکورد جدید:
کلیک روی Add record
انتخاب گزینه Add A Record
سپس به مانند قبل سابدمین مقدار TTL و آی پی هاست دانلود یا هاست دیگری که می خواهید به سابدومین متصل شود را وارد می کنید.
اگر قرار باشه به عنوان یک هکر قانونمند البته ، به شبکه یک شرکت و یا یک سازمان حمله ای انجام بدم ، اولین مرحله اسکن کردن پورتهای باز شبکه هست ، اگر در همین حین متوجه بشم که پورت 3389 روی سیستم هدف باز هست حتما به این نتیجه میرسم که من میتونم به این سیستم با استفاده از پروتکل RDP و استفاده از Remote Desktop Connection متصل بشم ، خوب تا اینجاش مشکلی نبود اما اگر من نتونم پورتی با این شماره رو باز توی سیستم هدف پیدا کنم چطور ؟ یا اینکه پورتی پیدا میکنم که شماره عجیبی داره و تا حالا شمارش به گوشم نخورده ، خوب در این نکته میخایم به شما آموزش بدیم که چطور می تونیم پورت پیشفرض معروف پروتکل RDP که شمارش 3389 هست رو تغییر بدیم و از طرفی به شما آموزش میدیم که بعد از اینکه این شماره پورت رو عوض کردید چطور به این سیستم از طریق Remote Desktop متصل بشید ، هدف از انجام اینکار رو در ابتدا عرض کردم که تا حد زیادی می تونه در مراحل اولیه شناسایی شبکه توسط هکرها جلوی شناسایی سیستم ها رو بگیره و از نظر امنیتی درجه خوبی رو برای ما ایجاد کنه ، چون فقط اون کسی که شماره پورت جدید رو داره توانایی برقراری ارتباط با سیستم هدف رو خواهد داشت ( البته خوب ما اینطور می گیم ، در اصل هکر اگر واقعا هکر باشه خیلی ساده به این موضوع پی می بره اما به هرحال کار از محکم کاری عیب نمی کنه ) ، برای انجام این کار ما بایستی پورت TCP 3389 رو مثلا به شماره پورت 3345 تغییر بدیم ، شماره پورتی که انتخاب می کنید کاملا می تونه دست خودتون باشه ، مراحل زیر رو دنبال کنید :
1-وارد قسمت Registry ( در RUN عبارت regedit را بزنید.)
و وارد مسیر زیر شوید:
2-عبارتی به نام Port Number را پیدا کنید و روی اون دابل کلیک کنید.
3-عدد 3389 موجود رو تغییر بدید به عدد دلخواه خودتون ، ممکنه که به جای 3345 به صورت d3d نمایش داده بشه که base را باید به decimal تغییر دهید تا عبارت عددی آن نشان داده شود . فقط توجه داشته باشید که با پورت های دیگه تداخلی نداشته باشه ، ترجیحا Well Known Ports نباشه .
4-تایید کنید و از registry خارج بشید.
5- حالا این پورت را باید در فایروال ویندوز خود با پروتکل TCP و در قسمت Inbound Rules باز کنید . اگر از فایروالی به جز ویندوز استفاده می کنید ، پورت جدید را باید در آن باز کنید .
سیستم عامل را ریست کنید .
5-بعد از بالا اومدن سیستم شما میتونید از طریق سیستم های دیگه و با استفاده از Remote DeskTop و وارد کردن شماره پورت پس از : درانتهای آی پی به سیستم ریموت کنید.
مانند زیر :
بسیاری از مواقع ممکن است پس از نصب گواهینامه امنیتی SSL بر روی سایت خود نوار مرورگر شما سبز نشود و به جای Secure با عبارت Not Secure مواجه بشوید .
بسیاری از کاربران فکر می کنند که مشکل از گواهینامه امنیتی SSL هست ، اگر گواهینامه امنیتی SSL را از جای معتبر خریده باشد و تاریخ آن به اتمام نرسیده باشد به احتمال بسیار زیاد با مشکل Mixed Content مواجه شده اید .
در مرورگر کروم اگر به توضیحات توجه کنید عبارت زیر را می بینید :
This page is trying to load scripts from unauthenticated sources این عبارت به این معنا هست که لینک هایی هستند که از سورس معتبر لود نمی شوند . سورس معتبر به معنای این هست که همه لینک ها باید از آدرس SSL لود شوند .
راه فهمیدن این مشکل بسیار ساده هست و هر کسی به سادگی می تواند مشکل را دریابد !
در مرورگر کروم راست کلیک کنید گزینه inspect را بزنید :
به تب Security بروید.
در این قسمت از معتبر (valid ) بودن گواهینامه امنیتی SSL خود اطمینان پیدا کنید .
در این قسمت پیغام خطای Mixed Content مشخص هست .
برای این که بدانیم در قالب سایت چه آدرس هایی از http لود می شود و ایجاد مشکل Mixed Content را کردند به تب console بروید در این قسمت همه لینک هایMixed Content موجود هستند و باید یکی یکی در قالب به آدرس https تغییر کنند .
اگر از وردپرس استفاده می کنید وارد Admin سایت بشوید
سپس به تنظیمات همگانی بروید و آدرس سایت را در قسمت های
نشانی وردپرس (URL)
نشانی سایت (URL)به صورت https وارد کنید .با این کار بسیاری از آدرس های قالب به صورت https لود می شوند.برای اطلاعات بیشتر :
جهت تغییر DNS یا در واقع NameServer می توانید روش زیر آن را انجام دهید .
پنل کاربری :
با ورود به پنل کاربری خود جلوی دامنه ای که می خواهید DNS های آن را تغییر دهید بر روی مدیریت NameServer ها کلیک کنید .
صفحه ای مانند زیر برای شما باز می شود که در آن می توانید تا 4 عدد NameServer برای دامنه در نظر بگرید ؛ NameServer های هاست را می توانید از پشتیبانی هاست خود دریافت نمایید .
پس از وارد کردن بر روی تغییر NameServer کلیک کنید . تغییر DNS از 2 ساعت تا 48 ساعت ممکن است زمان ببرد؛ مدت زمان تغییر NameServer به سرویس دهنده اینترنت ، کش DNS سیستم عامل و کش مرورگر شما بستگی دارد .
برای ثبت دامنه در ابتدا باید از آزاد بودن آن اطمینان حاصل کنید . به همین منظور دامنه خود را باید در سیستم جستجوی دامنه رهیارسرور چک کنید .
ابتدا وارد پنل کاربری خود می شوید سپس بر روی ثبت دامنه کلیک می کنید می توانید مستقیم از لینک ثبت دامنه استفاده کنید . پس از آن صفحه زیر برای شما باز می شود .
دامنه ای که می خواهید ثبت کنید را در این قسمت وارد می کنید در صورتی که دامنه قبلاً ثبت نشده باشد، پیغام دامنه موجود هست دریافت می کنید ، همچنین در قسمت پایین آن پسوند دامنه های معروفی که با نام انتخابی شما مطابقت دارد به شما پیشنهاد می شود در آخر می توانید دامنه ی مورد نظر خود را به سبد خرید اضافه کرده و با تکمیل سفارش به صفحه پرداخت نهایی بروید.
در صفحه پرداخت نهایی مهم ترین بخش اطلاعات ثبت دامنه می باشد . همانطور که می دانید به دلیل تحریم هایی که وجود دارد امکان ثبت بر خی از پسوند ها با مشخصات کشور ایران وجود ندارد . به همین دلیل و برای جلوگیری از مشکلات احتمالی برای ثبت بهتر است در این بخش یک پروفایل جدید با آدرس غیر ایرانی اضافه کنید و برای ثبت دامنه های بیشتر در آینده از این پروفایل استفاده نمایید .
بسیار مهم :
از سال 2014 براساس قوانین بین المللی پس از ثبت دامنه ، ایمیلی که در مشخصات دامنه وارد کردید باید تایید شوید . بنابراین در اطلاعات ثبت دامنه ایمیل معتبری را وارد کنید که به آن دسترسی داشته باشید .
پس از پرداخت نهایی ، ثبت دامنه در صورت نداشتن مشکل آدرس به صورت آنی انجام می شود .
اگر قبلاً ایمیل شما در سیستم ثبت دامنه رهیار سرور تایید شده باشد نیازی به تایید دوباره نیست در غیر این صورت پس از ثبت دامنه و باز کردن دامنه در مرورگر با پیغام زیر مواجه می شوید .
برای تایید دامنه کافیست به ایمیلی که برای دامنه وارد کردید مراجعه کنید . اگر در inbox نبود ممکن است به دلیل نام دامنه این ایمیل به پوشه اسپم رفته باشد ؛ در متن ایمیل یک لینک برای تایید دامنه موجود هست که با کلیک روی آن ایمیل دامنه تایید می شود .
در صورت دریافت نکردن یا اشتباه در ورود یا معتبر نبودن ایمیل می توانید با ارسال تیکت این موضوع را با بخش پشتیبانی پیگیری کنید.
و پرداخت فاکتور ، لینکی برای تکمیل درخواست SSL به ایمیل کاربری شما ارسال می شود.
روند تکمیل سفارش SSL به صورت زیر است:
بر روی لینک کلیک کنید صفحه زیر برای شما باز می شود .
در این صفحه در قسمت Domain دامنه ای که می خواهید برای آن SSL بگیرید را وارد کنید در فیلد پایین آن لیستی از ایمیل هایی که می توانید از آن برای تایید مالکیت دامنه استفاده کنید به شما نشان داده می شود. ایمیلی را انتخاب کنید که به آن دسترسی دارید . ( به این ایمیل لینکی برای تایید فرستاده می شود )
بعد از آن برای صدور SSl نیاز به ایجاد ( CSR ( Certificate Signing Request هست . CSR در واقع درخواست شما برای صدور SSl هست که شامل نام دامنه و اطلاعاتی در مورد شخص درخواست کننده می باشد . پس از ایجاد CSR یک فایل با پسوند .key به نام private key ایجاد می شود که برای نصب SSL روی هاست به آن احتیاج دارید و بدون فایل .key در واقع SSL بلا استفاده می باشد.
برای ایجاد CSR راه های مختلفی وجود دارد . آسان ترین راه استفاده از کنترل پنل هاست هست . برای ایجاد می توانید از
آموزش ایجاد CSR برای گواهینامه SSL رهیار سرور استفاده نمایید .
در بخش Organisation و Contact Information اطلاعات خود را وارد کنید. سپس place Order را بزنید .
ایمیلی که در قسمت اول انتخاب کردید را چک کنید ، بعد از کلیک روی لینک داخل ایمیل ، دامنه تایید شده و صفحه زیر به شما نشان داده می شود .
SSL آماده شد ! حالا می توانید به ناحیه کاربری خود بروید و SSL را دانلود کنید !
اگر در محیط اینترنت رفت و آمد داشته باشید حتما خبرهای متوالی جعل گواهی امنیتی سرویسهایی مانند Gmail را بارها شنیدهاید. هشدارهای پی در پی و اخبار متفاوت از جعل گواهی امنیتی وبسایتهایی مانند گوگل، مایکروسافت، یاهو و … .
اما چگونه میتوان این گواهیهای امنیتی را جعل کرد؟ در این مقاله قصد دارم با زبانی ساده و روان به بررسی روند جعل این گواهیهای امنیتی پرداخته و شما را با نحوهی دستیابی به اطلاعاتتان آشنا کنم.
وقتی شما برای جستجو در اینترنت وارد سایتی مثل گوگل میشوید و عبارت مورد نظر را در فیلد جستجو وارد کرده و کلید جستجو را میزنید، این عبارت توسط کامپیوتر شما به سرور گوگل فرستاده شده و نتایج حاصل از جستجو برای شما نمایش داده خواهد شد. اما این کار چگونه انجام میشود؟
1. ابتدا شما وارد سایت گوگل میشوید.
2. عبارت مورد نظر را در کادر جستجو وارد کرده و دکمه جستجو را میزنید.
3. این عبارت ابتدا به سرور ISP یا مرکزی که شما از آن سرویس میگیرید فرستاده میشود.
4. سپس از آنجا به سرور مرکز اصلی که در بیشتر مواقع در مراکز استانها دایر است فرستاده میشود.
5. سپس از شبکه کل کشور خارج میشود و تازه به دست آن طرفیها میرسد که دیگر با مراحل آنجا کاری نداریم و تا همینجا برای توضیح کار بس است!
6. سپس سرور گوگل درخواست شما را پاسخ داده و از همین مسیر دوباره اطلاعات جدید به دست شما میرسد.
حالا تصور کنید یک نفر در این میان اطلاعات شما را رصد کند. یعنی شخص سومی در بین مسیر قرار گرفته و اطلاعات شما را قبل از رسیدن به سرور بعدی و در بین راه سرقت نماید. چه اتفاقی میافتد؟ قطعا عبارت مورد جستجو نمیتواند هیچگونه خطر امنیتی داشته باشد اما اگر این عبارت کلمهی عبور حساب بانکی شما باشد چطور؟ اگر کلمه عبور ایمیل شما باشد چطور؟ اینجاست که امنیت اطلاعات معنی پیدا میکند.
SSL چگونه کار میکند؟
به زبان ساده وقتی شما درخواست یک صفحهی ایمن (معمولا با https) میکنید، سرور یک کلید عمومی (Public Key) ساخته و به همراه یک درخواست گواهینامه SSL که تمامی اطلاعات شرکت درخواست کننده در آن قرار دارد به سرویسدهندهی خدمات SSL میفرستد. سرویس دهنده خدمات SSL با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته اقدام به رمزگذاری کلید عمومی کرده و پس از رمزگذاری آن، کلید جدیدی ساخته و آن را به سرور بازمیگرداند (که به این کلید جدید، کلید خصوصی یا Private Key گفته میشود). در مبحث امنیت شبکه، مهمترین قسمت در سرویسدهی SSL حفظ و نگهداری همین کلید خصوصی است و در صورتی که بتوان به کلید خصوصی دسترسی پیدا کرد یعنی میتوان اطلاعات را خواند. کلید عمومی را هر کسی میتواند مشاهده کند اما کلید خصوصی را نه!
پس از دریافت کلید خصوصی، ارتباط امن شما با سرور برقرار شده و میتوانید با خیالی تقریبا راحت در وبسایت به گشت و گذار بپردازید!
SSL چگونه امنیت دادهها را تضمین میکند؟
پروتکل SSL اطلاعاتی که قرار است تبادل شود را با الگوریتمهای پیچیدهای رمزنگاری میکند تا اگر در بین راه شخص سومی این اطلاعات را به سرقت برد نتواند آن را بخواند. این اطلاعات فقط و فقط به وسیله کدهای Private Key قابل خواندن هستند و در صورتی که این کدها در دسترس دیگری قرار بگیرد به راحتی میتواند اطلاعات شما را شنود کند. یک شرکت سرویسدهندهی SSL نیز همیشه به دنبال این است که کسی نتواند به کلید خصوصی دسترسی داشته باشد.
آیا SSL قابل اعتماد است؟
وقتی شما فرمی را بدون پروتکل SSL در یک وبسایت تکمیل کرده و ارسال میکنید، این اطلاعات به صورت یک فایل متنی به مقصد فرستاده میشود. اما وقتی پای SSL به میان میآید، این کدها به صورت ایمن یا در اصطلاح داخل یک تونل امنیتی انتقال داده میشوند که افراد بیگانه نمیتوانند آنها را بخوانند. یعنی اگر سارق در میانه راه به این کدها دسترسی پیدا کند فقط کدهای نامفهومی را میبیند که با روشهای پیشرفتهای کدگذاری شدهاند و فقط در مرورگر کاربر و کامپیوتر سرور قابل رویت هستند اما اخیرا همین کدهای SSL نیز توسط دو پژوهشگر شکسته شدند.
SSL یک پروتکل امنیتی با الگوریتمهای رمزنگاری پیشرفته است که تبادل اطلاعات بین سیستم کاربر و سرور را کنترل کرده و با رمزنگاری دادهها کاری میکند که اطلاعات در بین مسیر برای شخص سومی قابل خواندن نباشند. یا به اصطلاح، اطلاعات را در یک تونل امنیتی رد و بدل میکند. این پروتکل برای اولین بار در مرورگرNetscape برای انتقال امن دادهها میان مرورگر و سرور ایجاد گردید و امروزه به یکی از اصلیترین راههای تامین امنیت وبسایتها تبدیل شده است که هماکنون میلیونها وبسایت از این پروتکل استفاده میکنند.
گواهینامهها از کجا پشتیبانی میشوند؟
شرکتهای متعددی وجود دارند که این گواهینامهها را صادر میکنند و در سرویسهای متفاوتی آنها را ارائه میکنند که ارزانترین آنها در حال حاضر معادل 57 هزار تومان برای هر سال میباشد و در صورتی که هر مشکلی پیش بیاید این شرکت طبق توافقی که با شما دارد که به آن گارانتی می گویند خسارت را پرداخت خواهد کرد. البته نوع رمزنگاری هر شرکت ارائه کننده گواهینامه نیز متفاوت است و نوع پرداخت خسارت احتمالی نیز مشخص که چیزی شبیه به بیمه هست ! سایتی که SSL دارد اما گواهینامه معتبری ندارد تفاوت چندانی با سایتی که SSL ندارد نخواهد داشت !
خوب با این توضیح مشخص میشود که چرا برخی مواقع برای سایتهایی که از https استفاده میکنند در هنگام ورود با پیغامی روبرو می شویم که مرورگر نسبت به اعتماد به این صفحه از شما پرسش میکند و نیاز به تایید از سمت کاربر است. (بطور مثال یکی از بانکهای کشور هنوز این گواهینامه را تهیه نکردهاند و بانک پارسیان و سامان این گواهینامه را دارند!)
رمزنگاری چگونه است ؟
رمزنگاری (Cryptography) علم به رمز در آوردن (encryption) اطلاعات است. توضیح روشهای بسیار پیچیدهای که امروزه برای رمزنگاری استفاده میشود از حوصله این مطلب خارج است، اما برای رفع ابهام، در زیر به یکی از سادهترین روشهای رمزنگاری میپردازیم: میدانیم که هر حرف در الفبا جایگاهی دارد. مثلا حرف «الف قبل از ب» و «حرف م قبل از ن» قرار دارد. حال، اگر بخواهید یک جمله را به رمز در آورید. در سادهترین شکل ممکن، هر حرف را با حرف بعدی خود در الفبا جایگزین میکنید.یعنی به جای «الف» حرف «ب»، به جای «ب» حرف «پ»، … ، به جای «ه» حرف «ی» و به جای حرف «ی» حرف «الف» را میگذارید.
با این کار میتوان جمله «بابا آب داد» را به جمله بی معنی «پبپب بپ ذبذ» تبدیل کرد که اگر فردی کلید رمز را نداشته باشد، به هیچ وجه از آن سر در نمیآورد.
نحوه عملکرد SSL چگونه است ؟
تبادل اطلاعات میان مرورگر و سایتی که در حال مرور شدن است، بوسیله کلیدهای خصوصی (private key) کد میشود و چنانچه در طول مسیر اطلاعات شنود شود، قابل استفاده نخواهد بود. بنابراین بخوبی میتوان از این پروتکل برای کاربردهای تجاری استفاده کرد. در حال حاضر بسیاری از وب سایت ها علاوه بر پروتکل معمول http از SSL نیز حمایت میکنند و شما میتوانید برای دسترسی امن به اطلاعات این سایتها از طریق یک لینک SSL ، از https استفاده کنید.
اس اس ال در واقع پروتکلی است که در آن ارتباطات بوسیله یک کلید، رمزگذاری (Encryption) میشوند. زمانی که قرار است یکسری اطلاعات را به صورت SSL به یک سایت که سرور (Server) آن گواهینامه SSL را دارد (در آدرس سایت https است) ارسال شود. ابتدا باید از یک کلید به عنوان قالبی برای به رمز در آوردن اطلاعات بین خدمات گیرنده (کاربر) و خدمات دهنده (سرور) استفاده شود. برای ساخت این کلید نیاز به چند مرحله هماهنگی به شرح زیر است.
1. وقتی سروری بخواهد پروتکل SSL را فعال کند. ابتدا یک کلید عمومی (Public Key) میسازد.
2. سپس کلید عمومی را همراه با یک درخواست گواهینامه SSL به یکی از صادرکنندگان این گواهینامهها مثل وریساین (Verisign) میفرستد.
3. وریساین نیز ابتدا مشخصات و میزان قابل اعتماد بودن و امنیت سرور را ارزیابی کرده و کلید عمومی را دوباره رمزگذاری میکند و برای سرور میفرستد تا در انتقال اطلاعات خود از آن استفاده کند. به کلید جدید کلید امنیتی (private key) میگویند.
4. حال هر زمان که کاربر بخواهد از طریق پروتکل SSL به این سایت دست یابد، ابتدا کامپیوتر کاربر یک کلید عمومی برای سرور میفرستد (هر کامپیوتری کلید مخصوص به خود را دارد).
5. سرور نیز این کلید عمومی را با کلید امنیتی خود مخلوط کرده و از آن کلید جدیدی میسازد. سپس آن را به کامپیوتر کاربر میفرستد.
6. از این به بعد تمامی اطلاعاتی که بین کاربر و سرور جابجا میشوند با این کلید جدید رمزگذاری میشوند.
یکی دیگر از کاربردهای SSL چیست ؟
هنگامی که به فروشگاهی وارد میشوید ، میدانید که با چه وضعیتی روبرو هستید.کالاها ، مارک آنها و راهنمای فروشگاه را میبینید. می توانید مطمئن باشید که اگر در خرید شما اشکالی پیش بیاید ، مدیر فروشگاه یا صاحب آن برای مراجعه در دسترس خواهند بود.
اما بر روی اینترنت ، مراجعه کنندگان به پایگاههای وب هیچ راه قابل اطمینانی برای آگاهی از اینکه چه کسی صاحب پایگاه “فروشگاه مجازی” است ، دردست ندارند. هنگامی که مشتریان با قصد انجام یک خرید اینترنتی ، به یک پایگاه وب وارد می شوند ، علاقه دارند بدانند که پول را به چه کسی میپردازند. آنها خواستار اثبات هویت صاحب پایگاه بوده ، و میخواهند بدانند که اطلاعات شخصی ارسالی آنها به پایگاه مزبور توسط سایر کاربران اینترنتی قابل ردگیری و تداخل نیست. اینجاست که گواهینامه های الکترونیکی SSL اهمیت خود را نشان می دهند.
رهیار سرور نماینده فروش SSL شرکت های Certum COMODO، Symantec و GeoTrust می باشد و تمام محصولات SSL این شرکت ها را با پایین ترین قیمت در اختیار شما کاربران گرامی قرار می دهد .
برای ساخت پایگاه داده در cPanel به دو روش می توان عمل کرد
روش اول :
1- از قسمت DataBases گزینه MySQL® Databases را انتخاب کنید .
2- در این قسمت نامی را برای دیتابیس انتخاب می کنید و با زدن Create Database پایگاه داده خود را می سازید . قسمت اول نام دیتا بیس با تام یوزر شما در cpanel یکی هست و در واقع شما قسمت دوم را نام گذاری می کنید . cpaneluser_databasename
3- حالا باید برای دیتابیس خود به ترتیب یک یوزر و پسورد تعریف کنید و Create User را بزنید.
4- حالا باید یوزر را به دیتابیس وصل کنید. از قسمت Add User to Database به ترتیب عمل می کنیم .
یوزر مورد نظر را انتخاب می کنید.
دیتابیسی که می خواهید بوزر به آن اضافه شود را انتخاب می کنید.
ADD را می زنید تا یوزر به دیتابیس مورد نظر وصل شود و صفحه Manage User Privileges باز می شود.
در این قسمت یوزر و دیتابیس نشان داده می شود .
در این قسمت می توانید اجازه دسترسی یوزر به دیتابیس را مشخص کنید . اگر اطلاعی در مورد نحوه عملکرد database ندارید گزینه ALL PRIVILEGES را بزنید.
با زدن Make Changes تغییرات اعمال می شود .
روش دوم :
1- از قسمت DataBases گزینه MySQL® Database Wizard را انتخاب کنید .
2- نام دیتابیس را وارد می کنید و Next Step را می زنید .
3- یوزر و پسورد را برای دیتابیس در این قسمت وارد می کنید و Create User را می زنید.
4-
در این قسمت یوزر و دیتابیس نشان داده می شود .
در این قسمت می توانید اجازه دسترسی یوزر به دیتابیس را مشخص کنید . اگر اطلاعی در مورد نحوه عملکرد database ندارید گزینه ALL PRIVILEGES را بزنید.
ابتدا از قسمت Email گزینه Email Accounts را انتخاب می کنید.
Email Accounts:
با کلیک روی این آیکن وارد صفحه ای می شوید که در آن می توانید حساب های ایمیل وابسته به domain خود را مدیریت کنید.
در این صفحه به وسیله کادر Add a New Email Account شما می توانید یک ایمیل جدید برای دومین خود ایجاد نمائید.
همچنین به وسیله Mailbox quota فضای اختصاص یافته به این ایمیل را تعیین کنید. کادر دیگری که در این صفحه مشاهده می شود Current Accounts (حساب های جاری) میباشد که در آن شما لیست ایمیل های دومین خود را مشاهده نموده و به وسیله آیکن های ذیل می توانید آن ها را مدیریت کنید.
1- Password : از این آیکن جهت تغییر کلمه عبور ایمیل مربوط استفاده می شود.
2- Quota : با کلیک روی این آیکن پنجره ای باز می شود که در آن می توانید با وارد کردن مقدار مورد نظر و کلیک روی دکمه change فضای اختصاص یافته به ایمیل را در هاست خود تغییر دهید.
3- Set Up Mail Client : با انتخاب این گزینه می توانید تنظیمات مربوط به نرم افزار های ایمیل مانند outlook , … را دریافت کنید .
4- Delete : جهت حذف یک حساب ایمیل به کار می رود. ودر صورت کلیک روی آن پیغامی جهت تائید حذف ظاهر می شود.
5-Suspend : برای غیر فعال کردن ایمیل خود می توانید از گزینه استفاده کنید .
6- Suspend Login : با انتخاب این گزینه دسترسی ورود به ایمیل قطع می شود اما ایمیل ها دریافت می شوند و مانند گزینه 5 ایمیل غیر فعال نمی شود .
7-Suspend Incoming Mail : با انتخاب این گزینه ایمیل های دریافتی غیر فعال می شود و شما فقط می توانید ایمیل ارسال کنید. 8 – Access WebMail : به وسیله آیکن Web Mail شما می توانید با انتخاب یکی از سه نرم افزار موجود در cPanel خود به ایمیل دسترسی پیدا کنید و ایمیل های دریافتی را خوانده و یا ایمیل ارسال نمائید.
9- Config Calendars and Contacts : تنظیمات مربوط به تقویم و امکان استفاه از Calendars and Contactsبرای گوشی های IPHONE و نرم افزار های مورد پشتیباتی .